Update 5 oktober 2023

Op 4 oktober werd de uitslag van de publieksstemming voor de Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs 2023 bekend gemaakt. De prijs is gewonnen door Het Vermeer-project van Rijksmuseum Amsterdam en Museum Prinsenhof Delft. Deze combi-tentoonstellingen kregen 14,2% van de stemmen. Kemet behaalde een fraaie derde plaats, met 13,7% van de stemmen. We zijn trots dat we uiteindelijk in de top 3 zijn geëindigd. We willen graag iedereen die op Kemet heeft gestemd hartelijk danken!

Wordt ‘Kemet’ de tentoonstelling van het jaar?

Onze tentoonstelling Kemet – Egypte in hip-hop, jazz, soul & funk is genomineerd voor de Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs van 2023. De vakjury heeft tien tentoonstellingen van het afgelopen jaar genomineerd en het is aan het publiek om de winnaar te kiezen. Je kunt nu online stemmen via de website van Museumtijdschrift. Dat kan tot en met zondag 17 september aanstaande. Vervolgens wordt op woensdag 4 oktober bekendgemaakt welke expositie de Tentoonstellingsprijs 2023 ontvangt.

Veelzijdige en kleurrijke tentoonstelling

We zijn trots dat de tentoonstelling de aandacht van de vakjury heeft getrokken. In Kemet – Egypte in hiphop, jazz, soul en funk  ontdekten bezoekers hoe artiesten met Afrikaanse roots inspiratie, kracht en kennis putten uit het oude Egypte. Kemet was meer dan muziek, clips en duizenden jaren oude Egyptische voorwerpen. Deze multimediale expositie bood nieuwe perspectieven en stof tot nadenken. Met diverse samenwerkingspartners en vanuit verschillende invalshoeken werden onderwerpen als identiteit, cultuur en empowerment belicht. Heden en verleden kwamen zodoende samen in een muzikale en kleurrijke tijdreis.

De Tentoonstellingsprijs van Museumtijdschrift

De Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs is een jaarlijkse publieksverkiezing van de beste tentoonstelling van het culturele jaar. De verkiezing wordt georganiseerd door Museumtijdschrift in samenwerking met het Prins Bernhard Cultuurfonds, de Vrije Academie, SRC Reizen, de VriendenLoterij en Kunstmuseum Den Haag. Ieder jaar kiest een vakjury tien genomineerden. Dit jaar bestaat de jury uit Cathelijne Broers, directeur van het Prins Bernhard Cultuurfonds, Peter van Duinen, directeur van de Vrije Academie en Marina de Vries, hoofdredacteur van Museumtijdschrift.

Kemet Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs

Zalen Kemet

Een blik in een van de tentoonstellingszalen van 'Kemet - Egypte in hiphop, jazz, soul & funk'