Voor 10 tot 14 jaar, aansluitend bij geschiedenisonderwijs

Het Rijksmuseum van Oudheden lanceert in samenwerking met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed de vernieuwde website Archeologie op de Kaart. Nieuw op de website zijn de ongeveer honderd tips vinden voor een archeologisch dagje uit. Daarnaast sluit Archeologie op de Kaart vanaf nu ook aan bij het nationale geschiedenisonderwijs.

Archeologie op de Kaart

Op Archeologie op de Kaart ontdekken bezoekers de geschiedenis van Nederland door de ogen van een archeoloog. Ze vinden hier ruim 180 vondsten uit de Nederlandse bodem, van de hunebedden in Drenthe tot aan een Romeinse villa in Limburg. Daarnaast biedt de website vanaf nu een overzicht van archeologische musea en bezienswaardigheden in Nederland.

Geschiedenisonderwijs

De vernieuwde website is gemaakt voor kinderen van 10 tot en met 14 jaar en sluit aan bij het nationale geschiedenisonderwijs. Archeologie op de Kaart kan daardoor uitstekend gebruikt worden ter ondersteuning van bijvoorbeeld geschiedenislessen. Door middel van begrijpbare teksten, filmpjes en animaties stimuleert de interactieve website kinderen om zelf op onderzoek te gaan. Archeologie op de Kaart beoogt daarmee een rijk gevuld educatief platform over de archeologie van Nederland te zijn.

Nieuwsgierig geworden?

Neem eens een kijkje op Archeologie op de Kaart. Ga op zoek naar sporen van de Neanderthalers, duik in het leven van Cees de steentijdman of doe inspiratie op voor een archeologisch uitje. Ontdek het zelf!

Vernieuwde website Archeologie op de Kaart