Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Museumdocent in de klas

Wilt u een onvergetelijke geschiedenisles voor uw leerlingen, maar is Leiden voor uw school te ver weg? Dan komt het Rijksmuseum van Oudheden naar u toe! Ervaren museumdocenten nemen een koffer vol lesmateriaal en replica’s mee voor een prikkelende, activerende les over bijvoorbeeld het oude Egypte of de Romeinen in Nederland.

 • dagen: maandag t/m vrijdag
 • prijs: € 75 per lesuur (minimaal twee lesuren), plus een reisvergoeding. De lessen kunnen aan een of meerdere groepen gegeven worden.
 • reserveren: bel met de Servicedesk, 071 – 5163 163
 • overzicht: selecteer in onderstaand overzicht de categorie ‘In de klas’

Met de hele school naar het Rijksmuseum van Oudheden

Met alle groepen tegelijk of met alle bovenbouwleerlingen naar het Rijksmuseum van Oudheden? Bijvoorbeeld als onderdeel van een projectweek over Egypte of Romeinen? Dat kan! Het programma kan in overleg worden samengesteld (keuze programma-onderdelen, starttijd en duur), waarbij uw wensen leidend zijn. U kunt ervoor kiezen het hele museum te bezoeken, of één bepaald onderwerp of een tijdelijke tentoonstelling centraal te stellen.

Prijzen, tijden en spelregels

Scroll naar onderen om de prijzen, tijden en spelregels van een schoolbezoek te lezen.

 

Museumlessen en workshops

Groep 1 en 2 Groep 3 en 4 Groep 5 en 6 Groep 5 t/m 8 In de klas In het museum

Prijzen

Gratis toegang schooljaar 2018-2019

Het Rijksmuseum van Oudheden bestaat in 2018 tweehonderd jaar en viert feest. Daarom is een bezoek aan het museum voor alle basisscholen gratis tijdens het schooljaar 2018-2019. Maar let op: reserveren van uw bezoek is verplicht!

Eigen programma

Bij een bezoek met eigen programma is er geen begeleiding door een museumdocent.

Lessen Cultuurlijnen

Voor leerlingen uit Leiden en omstreken worden de lessen van de Cultuurlijnen vergoed door de gemeenten. Ook het Rijksmuseum van Oudheden biedt biedt museumlessen aan binnen verschillende cultuurlijnen van de Cultuureducatiegroep.

Tijden

Museumlessen en workshops

Workshops duren een uur en kunt u op elk gewent tijdstip boeken. De museumlessen duren zeven kwartier en worden aangeboden van dinsdag tot en met vrijdag. Tijdens de schoolvakanties zijn schoolbezoeken beperkt mogelijk. De museumlessen worden uitgevoerd binnen vier tijdsblokken:

 • 1e blok: 9.00-10.45 uur
 • 2e blok: 11.00-12.45 uur
 • 3e blok: 13.00-14.45 uur
 • 4e blok: 15.00-16.45 uur

Reserveren

 • Museumlessen en workshops kunt u online reserveren.
 • Wilt u met een grotere groep of op een afwijkend tijdstip komen? Of heeft u een ander verzoek? Neemt u gerust contact met ons op, we denken graag mee.

Spelregels

Bezoek reserveren

Omdat we uw bezoek goed willen voorbereiden, is reserveren voor een schoolbezoek noodzakelijk. U kunt uw bezoek online reserveren, of bellen met de Servicedesk via 071- 5163 163. Ook indien u met een grotere groep, of op een maandag, of op een afwijkend tijdstip wilt komen, kunt u telefonisch contact opnemen met de Servicedesk.

 • Voor groep 5-8 geldt een minimum van een begeleider per tien leerlingen, voor groep 1-4 geldt een minimum van een begeleider per vijf leerlingen. De begeleiders hebben gratis toegang.
 • Indien u een reservering tot zeven dagen vóór de geplande bezoekdatum annuleert of wijzigt, betaalt u € 25. Bij annulering of wijziging binnen deze termijn van zeven dagen zijn we helaas genoodzaakt het volledige bedrag in rekening te brengen.
 • Er is een speciale ruimte in het museum beschikbaar voor jassen en tassen.