“Het is erg educatief en bijzonder. Een echte aanvulling voor het lesprogramma op school over Egypte.”
-leerkracht van groep Combi, De Piloot, Rotterdam

Via een liveverbinding het museum in de klas

Via een liveverbinding met de klas neemt onze museumdocent je leerlingen mee naar de wereld van de Romeinen of de oude Egyptenaren. In het museum staat de docent stil bij een aantal topstukken uit de collectie van het Rijksmuseum van Oudheden. Door deze museumobjecten op interactieve wijze met de leerlingen te bekijken, laat de de museumdocent zien uit welke puzzelstukjes het onderzoek naar de oudheid bestaat. Hij of zij vertelt hoe groot die puzzel is, hoeveel stukjes we nog missen, maar ook dat we door kritisch te denken en te kijken nog best ver kunnen komen.

  • dagen: maandag t/m vrijdag
  • aanvangstijd: 9.00, 11.00, 13.00 en 15.00 uur
  • duur: ca. 1 uur
  • groepen: bovenbouw primair onderwijs
  • kosten: gratis

Voor de verbinding gebruiken we bij voorkeur Google Meet of MS Teams, maar we zijn hierin flexibel.

Livestream-rondleiding Romeinen

Leerlingen maken kennis met verschillende aspecten uit het dagelijks leven van Romeinse soldaten. Ze komen oog in oog te staan met een Romeinse keizer en gaan aan de slag met het mysterie rondom een gouden helm.

Livestream-rondleiding Egypte

Leerlingen ontdekken meer over het leven van de oude Egyptenaren. Waarom werden er mensen gemummificeerd en hoe is een Egyptische tempel in Leiden terechtgekomen?

Reacties leerkrachten

“Heel goed hoe museumdocenten Sam en Anouk ingingen op vragen van kinderen bij de onderwerpen. Mijn voorkeur gaat uit naar een fysiek bezoek aan het museum, maar op deze manier, gezien de huidige maatregelen, was dit een prima alternatief.”
-leerkracht groep 7b, Het Kompas, Voorschoten

“De kinderen waren enthousiast, betrokken en hebben veel gezien en geleerd. Daarnaast was het voor mij ook leerzaam: qua Romeinen en eenentwintigste-eeuwse digitale vaardigheden.”
-leerkracht van de Mariaschool, Pijnacker

RMO live video-rondleidingen