Voor een projectweek over Griekse mythen

Verhalen, wie houdt er niet van? Mensen vertellen elkaar al eeuwenlang verhalen. Verhalen die ons iets vertellen over welke goden de wereld besturen, hoe de mens is ontstaan, of waarom er seizoenen op aarde zijn. De verhalen uit de Griekse mythologie zijn zo verankerd in de westerse cultuur, dat we daar nog dagelijks voorbeelden van tegenkomen. Leerlingen zullen dus na een projectweek over Griekse mythologie veel in hun omgeving terug gaan zien.

Van scheppingsverhalen tot helden en monsters

Het kant-en-klare pakket voor in de klas kun je inzetten voor groep 1 t/m 8. Het biedt achtergrondinformatie, ideeën voor les-activiteiten en afbeeldingen die je kunnen helpen bij het vormgeven van zo’n projectweek. Ook bevat het een uitgebreide docentenhandleiding, suggesties voor een planning en de inbedding in het curriculum. Het pakket bestaat uit vijf afgeronde thema’s: mythologie, scheppingsverhalen, goden en godinnen, metamorfosen en helden en monsters.

  • doel: kennismaken met het begrip mythologie en de Griekse mythen
  • voor wie: alle groepen
  • prijs: gratis

Deel je ervaringen met ons!

Heb je het pakket gebruikt in je klas of met de hele school? Wij willen graag weten wat je ervan vond. Deel je ervaringen, tips of opmerkingen met ons: . Alvast hartelijk dank!

Pakket downloaden

Hieronder kun je het complete pakket downloaden. Het bestaat uit een pdf-bestand en vijf PowerPoint-bestanden (bij ieder thema een PowerPoint presentatie). Als je problemen hebt met downloaden of het pakket liever per post wilt ontvangen, bel dan met de Servicedesk van het museum: 071 – 5163 163.

Mythologie projectweekpakket

Mythologie projectweekpakket

Projectweekpakket Mythologie