Online informatie als werkstukhulp

Archeologie op de kaart

Schrijf je een werkstuk over geschiedenis? Kijk dan ook eens op Archeologie op de Kaart. Dit is een website waar je de geschiedenis van Nederland door de ogen van een archeoloog kunt beleven. Je ontdekt hier ruim 180 vondsten, van vuistbijlen van Neanderthalers tot aan neergestorte vliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog. Vind hier inspiratie en een schat aan bronnen voor je werkstuk!

Museumkennis

In het onderdeel Museumkennis op onze website vind je heel veel pagina’s met informatie over het museum en de voorwerpen uit de collectie. Het is onderverdeeld in thema’s en verhalen. Tip: handig om te gebruiken is de zoekfunctie bij de verhalen en de vragen.

De ijstijd

Naar aanleiding van de kindertentoonstelling IJstijd in 2014/2015 hebben we allerlei bronnen van informatie over de ijstijd bij elkaar gezocht. Je vindt op deze pagina ook leuke feitjes.

Topstukken museumcollectie

Als je al een beetje verstand hebt van archeologie of van de oude Egyptenaren, dan kun je voor werkstukhulp en plaatjes ook zoeken op de volwassenen-afdeling van onze website:

  • Bij het onderdeel Topstukken kun je kiezen uit de 1.100 mooiste voorwerpen uit onze collectie.
  • Bij het onderdeel Collectiezoeker kun je een woord invullen, waarna de computer voor je gaat zoeken in een database van ruim 70.000 voorwerpen. Misschien zijn de teksten soms een beetje moeilijk om te begrijpen. Maar de foto’s kun je downloaden en kopiëren via de link onder de foto.
Vernieuwde website Archeologie op de Kaart