“Ik vond het goed dat de rondleider échte museumvoorwerpen laat zien, en er in zijn bespreking op inzoomt.”
-docent klas 4 en 5 gymnasium, Regius College Schagen

Via een liveverbinding het museum in de klas

Via een liveverbinding met de klas neemt onze museumdocent uw leerlingen mee naar de wereld van de Grieken, Romeinen of de oude Egyptenaren. In het museum staat de docent stil bij een aantal topstukken uit de collectie van het Rijksmuseum van Oudheden. Door deze museumobjecten op interactieve wijze met de leerlingen te bekijken, laat de de museumdocent zien uit welke puzzelstukjes het onderzoek naar de oudheid bestaat. Hij of zij vertelt hoe groot die puzzel is, hoeveel stukjes we nog missen, maar ook dat we door kritisch te denken en te kijken nog best ver kunnen komen.

  • dagen: maandag t/m vrijdag
  • aanvangstijd: 9.00, 11.00, 13.00 en 15.00 uur
  • duur: ca. 1 uur
  • klassen: geschikt voor alle leerjaren en -lagen
  • kosten: gratis

Voor de verbinding gebruiken we bij voorkeur Google Meet of MS Teams, maar we zijn hierin flexibel.

Livestream-rondleiding Egypte

Leerlingen ontdekken meer over het leven van de oude Egyptenaren. Waarom werden er mensen gemummificeerd en hoe is een Egyptische tempel in Leiden terechtgekomen?

Livestream-rondleiding Grieken

Leerlingen maken kennis met verschillende culturele aspecten van de Griekse oudheid. Ze ontdekken de oudste eilandculturen en verdiepen zich in Griekse goden en grafmonumenten.

Livestream-rondleiding Romeinen

Leerlingen maken kennis met verschillende aspecten uit het dagelijks leven van Romeinse soldaten. Ze komen oog in oog te staan met een Romeinse keizer en gaan aan de slag met het mysterie rondom een gouden helm.

Livestream-rondleiding Verboden te verzamelen

Leerlingen discussiëren over dilemma’s in het museum, zoals ‘mogen we mummies tentoonstellen?’ en ‘moeten we objecten teruggeven aan het land van herkomst?’ De dilemma’s komen aan bod bij objecten in verschillende zalen van het museum.

RMO live video-rondleidingen