Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

In deze museumles ontdekken uw vmbo-leerlingen de Egyptische collectie aan de hand van verschillende uitdagingen. In groepjes spelen ze levels waarmee ze punten verdienen die helpen hun zoekgeraakte museumvoorwerp terug te vinden. De leerlingen doen onder andere onderzoek naar het mummificatieproces, de Egyptische godenwereld en de rol van het schrift in het oude Egypte. Ze komen oog in oog te staan met het imposante beeld van Maya en Merit en kijken rond in de rijk versierde grafkapel van Hetepherachty.

Egyptische beelden in het Rijksmuseum van Oudheden

Voor wie?

Leerlingen onderbouw vmbo

Kosten

€ 75 per bezoek (maximaal 35 leerlingen)
Het is ook mogelijk om te betalen met de Cultuurkaart

Duur

5 kwartier

Werkvorm

Introductie, opdrachten in spelvorm (met bronnen), actieve nabespreking.

Voorbereiding

Verdeel de klas in acht groepen en bespreek het doel van het museumbezoek. De docentenhandleiding hieronder bevat een aantal suggesties voor op school, ter voorbereiding van de museumles.

Doel

Spelenderwijs kennismaken met voorwerpen uit het oude Egypte en de verhalen die daarbij horen.

Kerndoel

De les sluit aan bij de verschillende lesmethoden voor het vak Geschiedenis en de kerndoelen van het domein Mens en maatschappij. De museumles sluit aan bij de tijdvakken Jagers en boeren en Grieken en Romeinen.

Reserveren

Egypte kunt u doen tijdens een van de vier tijdsblokken voor museumlessen: 9.00 – 10.45 uur / 11.00 – 12.45 uur / 13.00 – 14.45 uur / 15.00 – 16.45 uur.

Probeer het museum gratis uit!

Wilt u vooraf bekijken of het Rijksmuseum van Oudheden iets voor uw groep is? Dat kan! Als u onderstaande bon voor gratis entree print en inlevert bij de kassa van het museum ontvangt u een gratis entreebewijs voor het museum. (De bon is geldig t/m 31 augustus 2019)

Bezoek ons: