Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Sakkara (Egypte)

Al sinds 1975 voert het Rijksmuseum van Oudheden in Sakkara een project uit, waarbij elk jaar een aantal weken wordt gegraven en onderzoek gedaan. In 2015 voegde het Museo Egizio uit Turijn zich als officiële partner bij het project. Het opgravingsteam staat momenteel onder leiding van dr. Lara Weiss, conservator van de Egyptische collectie van het Rijksmuseum van Oudheden en dr. Christian Greco, directeur van het Museo Egizio, Turijn.

Lees meer

Tell Damiyah (Jordanië)

Het archeologisch onderzoek in Tell Damiyah staat onder leiding van dr. Lucas Petit, conservator van de collectie oude Nabije Oosten van het Rijksmuseum van Oudheden, en prof. dr. Zeidan Kafafi, hoogleraar archeologie en president van de Yarmouk Universiteit. Het belangrijkste doel van de opgravingen is de bewoningsgeschiedenis tussen 1400 en 500 v.Chr. te reconstrueren.

Lees meer

Veluwe

Networked Landscapes is een archeologisch onderzoeksprogramma naar laat-neolithische grafheuvels op de Veluwe van de Faculteit der Archeologie van de Universiteit Leiden. Namens het Rijksmuseum van Oudheden is dr. Luc Amkreutz, conservator collectie Nederland prehistorie, hierbij betrokken. Het project ging in 2016 van start en de komende jaren vindt verder veldonderzoek plaats.

Lees meer