Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Luxor 1960-2010 toonde circa vijftig foto’s die egyptoloog Robert J. Demarée maakte tussen 1960 en 2010 in en rond Luxor. De foto’s hingen in de Tempelzaal, in de ruimte achter de Egyptische tempel.

Luxor in de jaren zestig

Vanaf de jaren zestig kwam Demarée regelmatig in Luxor. Op dat moment waren de monumenten en restanten in Luxor, het antieke Thebe, nog in betere staat dan ze nu zijn. Er waren bovendien veel minder toeristen en het was nog toegestaan om overal te fotograferen. Dit resulteerde in een unieke verzameling dia’s van de graven en tempels op de westoever van Luxor. Hij heeft hiermee vastgelegd wat nu niet meer zichtbaar is.

Dr. Robert J. Demarée, egyptoloog en fotograaf

Dr. Robert J. Demarée is egyptoloog en uitgever. Hij is een voormalig medewerker van het Rijksmuseum van Oudheden (1958-1962) en sinds 1984 als gastmedewerker verbonden aan de opleiding egyptologie van de Universiteit Leiden. Demarée publiceert regelmatig op het terrein van het hiëratisch schrift. Hij is één van de experts wereldwijd op het gebied van de geschiedenis van het dorp Deir el-Medina, nabij Luxor.

Luxor 1965

Bezoek ons: