Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Goden van Egypte

Meer dan vijfhonderd voorwerpen uit binnen- en buitenlandse musea brengen de Egyptische godenwereld tot leven. U ziet imposante beelden van goden en godinnen, magische papyri, gouden sieraden en kleurrijk beschilderde mummiekisten.

Ga naar tentoonstelling

Oud-Europa

De kleine tentoonstelling 'Oud-Europa' biedt u een overzicht van de verzamelgeschiedenis van de collectie oud-Europa, een onbekende museumcollectie van archeologische objecten uit Noord-, Oost-, West- en Zuid-Europa.

Ga naar tentoonstelling

Aanwinsten collectie middeleeuwen

De collecties van het Rijksmuseum van Oudheden worden regelmatig verrijkt met schenkingen of aankopen. Aan de collectie Nederland middeleeuwen werd onlangs een aantal mooie voorwerpen toegevoegd.

Ga naar tentoonstelling

Rotskunst in de Zwarte Woestijn

Deze fototentoonstelling achter de Egyptische tempel toont het onherbergzame gebied van de Zwarte Woestijn (Jordanië) en de daar aanwezige rotskunst.

Ga naar tentoonstelling

Mummies in Bruges

In het Xpo Center Bruges is de tijdelijke tentoonstelling 'Mummies in Bruges' te zien. Deze reizende tentoonstelling met tweehonderd objecten uit onze Egyptische collectie is gemaakt door het Rijksmuseum van Oudheden.

Ga naar tentoonstelling