Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Wervelende lichtshow

De tweehonderdjarige geschiedenis van het Rijksmuseum van Oudheden komt tot leven in een wervelende lichtshow op de Egyptische tempel in de centrale hal van het museum. Het vier minuten durende spektakel is de komende jaren elke dag te zien om 11.30 uur, 13.30 uur (in het Engels) en 15.30 uur.

De tijden kunnen afwijken als omstandigheden dat vereisen.

Lichtshow met muziek en gesproken verhaal

De lichtshow bestaat uit spectaculaire beelden, muziek en een gesproken verhaal over tweehonderd jaar museumgeschiedenis.De tweeduizend jaar oude Egyptische tempel is de drager van het lichtshow-verhaal. Daarin wordt onder andere verteld over de geschiedenis van de tempel en de komst ervan naar Leiden in de jaren 70 van de vorige eeuw. De tempel zelf lijkt daarbij in gekleurde lichtstralen uiteen te spatten om daarna weer steen voor steen te worden opgebouwd. Daarna passeren topstukken uit de collectie de revue in uitgekiende projecties.

Museum bestaat tweehonderd jaar

Het Rijksmuseum van Oudheden bestaat in 2018 tweehonderd jaar en dat wordt gevierd met tal van feestelijkheden, waaronder deze lichtshow. Hiermee laat het museum zien dat het niet alleen tweehonderd jaar oud is, maar ook al tweehonderd jaar ‘van nu’.

Mr.Beam

Het ontwerp van de lichtshow is van Mr.Beam Projection Art Studio. De werken van Mr.Beam worden wereldwijd vertoond en zijn bekroond met diverse prijzen.

Dank aan BankGiro Loterij

De lichtshow is gerealiseerd dankzij een extra schenking van €  522.000 van de BankGiro Loterij in 2017. Van dit bedrag is ook het gehele verlichting- en geluidssysteem in de Tempelzaal vervangen. Het kassameubel en de museumwinkel zijn in de zomer van 2018 vernieuwd.

Bezoek ons: