Het hele jaar door activiteiten

Het hele jaar door organiseert het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden activiteiten en evenementen, vaak in samenwerking met andere instellingen en organisaties. En we zijn een Kidsproof-museum.

Kinderactiviteiten schoolvakanties

Tijdens alle schoolvakanties: extra knutsel- en speuractiviteiten voor kinderen t/m 12 jaar.

Speurtochten

Voor kinderen vanaf 4 jaar: verschillende speurtochten verkrijgbaar aan de kassa (€ 2,95).

Audiotours

Bij de vaste tentoonstellingen Klassieke wereld en Egypte zijn audiotours voor volwassenen en kinderen gratis verkrijgbaar aan de kassa. Of probeer de Topstukken- of Queer-audiotour uit.

Verjaardagsfeestjes

Kinderen jarig? Vier het met een van onze superleuke verjaardagsfeestjes Egypte of Romeinen (vanaf 8 jaar).

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Activiteiten

Families en kinderen

Tijdens de schoolvakanties zijn er in het Rijksmuseum van Oudheden altijd extra kinderactiviteiten. Maar u kunt het hele jaar door de (klein)kinderen meenemen naar Leiden. Met speurtochten en audiotours beleven ze de wereld van de oudheid door hun eigen ogen en oren. En met onze verjaardagsfeestjes wordt een kinderverjaardag een dag om nooit te vergeten.

Museuminspecteurs kidsproof

Herfstvakantie Egypte Toetanchamon kinderen

Kindercolleges

Voor fans van geschiedenis en archeologie van 8 t/m 12 jaar organiseert het Rijksmuseum van Oudheden twee keer per jaar een collegereeks, met elke maand een leuke en boeiende les over verschillende onderwerpen. De colleges worden gegeven op zondagochtend van 11.00 tot 12.00 uur. De nieuwe reeks van vijf colleges begint op zondag 3 maart 2024 en loopt tot en met 30 juni 2024.

Meer informatie en aanmelden
RMO-kindercolleges

Museuminspecteurs: Kidsproof-museum 2024

De Museuminspecteurs (kinderen t/m 12 jaar) hebben het Rijksmuseum van Oudheden benoemd tot Kidsproof-museum 2024. Dit kwaliteitsstempel is een initiatief van de Museumvereniging en laat zich het beste vergelijken met de Michelinsterren van de museumwereld. Een van de kinderen gaf als beoordeling: “Je kunt een leuke speurtocht doen en heel veel dingen lezen die heel leuk zijn!”.

Kijk op de website van Museumkids
Museuminspecteurs kidsproof