Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Het hele jaar door activiteiten

Het hele jaar door organiseert het Rijksmuseum van Oudheden activiteiten en evenementen, vaak in samenwerking met andere instellingen en organisaties.

Rondleidingen

Een groepsrondleiding met gids boekt u voor € 75 per uur (op zondag € 90 per uur). Er kunnen maximaal 25 personen deelnemen. Van tevoren reserveren is verplicht: 071 – 5163 163 of boek online.

Kinderactiviteiten schoolvakanties

Tijdens alle schoolvakanties zijn er extra knutsel- en speuractiviteiten voor kinderen t/m 12 jaar.

Audiotours

Bij de vaste tentoonstellingen Klassieke wereld en Egypte, en de tijdelijke tentoonstelling Goden van Egypte zijn audiotours voor volwassenen en kinderen gratis verkrijgbaar aan de kassa.

Speurtochten

Voor kinderen vanaf 4 jaar zijn verschillende speurtochten voor € 2,95 te koop aan de kassa.

Verjaardagsfeestjes

Kinderen jarig? Vier het in het Rijksmuseum van Oudheden met een van onze superleuke verjaardagsfeestjes: Mo en Spits (4-8 jaar) of Dummie de mummie (8-12 jaar).

Activiteiten

Audiotours Evenement Kinderen Lezingen Museumwandeling Rondleiding Speurtocht Verjaardag VIP-event

Families en kinderen

Tijdens de schoolvakanties zijn er in het Rijksmuseum van Oudheden altijd extra activiteiten voor kinderen. Maar u kunt het hele jaar door de (klein)kinderen meenemen. Met speurtochten en audiotours beleven ze de wereld van de oudheid door hun eigen ogen en oren. En met onze verjaardagsfeestjes wordt een kinderverjaardag een dag om nooit te vergeten.

De rode draad

Bij zo’n vijftig voorwerpen in alle vaste tentoonstellingen van het museum komt u in 2018 de ‘rode draad’ tegen: rode mijlpalen waarop u een mooi verhaal of een fraaie anekdote over het object in kwestie kunt lezen. De verhalen gaan over de voorwerpen zelf of hun opmerkelijke rol in tweehonderd jaar museumgeschiedenis. De route heeft geen vaste volgorde die u moet volgen. Ga op zoek en laat u verrassen. Voor slechtzienden is aan de kassa een groteletterversie van alle teksten verkrijgbaar.

MuseumJeugdUniversiteit

Voor fans van geschiedenis en archeologie van 8 t/m 12 jaar organiseert de MuseumJeugdUniversiteit twee keer per jaar een collegereeks. Echte wetenschappers geven dan elke maand een leuke en boeiende les over verschillende onderwerpen. Je kunt je vanaf medio december inschrijven voor de nieuwe reeks, die loopt van februari t/m juni 2019. De colleges worden elke eerste zondag van de maand gehouden, van 10.30 tot 11.30 uur (voor 8-10 jaar) of van 12.30 tot 13.30 uur (voor 10-12 jaar).

Website MuseumJeugdUniversiteit