Leesclub over boek van Yourcenar

Heeft u de klassieker Herinneringen van Hadrianus van de Franse schrijfster Marguerite Yourcenar (1903-1987) gelezen en er altijd al over willen praten en dieper nadenken? Dan is dit uw kans! Tijdens de Yourcenar-leesclub kunt u met mede-lezers (max. 30 deelnemers) in gesprek gaan over deze baanbrekende historische roman.

  • datum: zondag 7 april 2024
  • tijd: 15.00 – 16.30 uur
  • locatie: Trajanuszaal, Rijksmuseum van Oudheden (aanmelden | deze leesclub wordt niet online uitgezonden)
  • kosten: gratis (excl. museumentree)
  • in samenwerking met Uitgeverij Athenaeum-Polak & Van Gennep

De leesclub wordt gehouden in het kader van de Week van de Klassieken (4 t/m 14 april 2024).

Lezen en praten over Hadrianus

Wie was de Romeinse keizer Hadrianus? Op welk materiaal baseerde Yourcenar zich? In hoeverre zijn deze memoires ‘denkbeeldig’? Lees en reconstrueer, verdiep en filosofeer, samen tijdens de Week van de Klassieken, onder leiding van Emilia Menkveld en Jacqueline Klooster.

Herinneringen van Hadrianus van Marguerite Yourcenar, in de vertaling van Jenny Tuin, verschijnt op 5 maart 2024 bij uitgeverij Athenaeum en is dan ook de koop in de museumwinkel (paperback, € 24,99).

Overige activiteiten Week van de Klassieken

Tijdens de Week van de Klassieken zijn van 4 t/m 14 april 2024 tien dagen lang verschillende activiteiten in het Rijksmuseum van Oudheden.

Informatie over het programma van andere musea vind je op de website Weekvandeklassieken.nl

Hadrianus Yourcenar

Aanmelden

Verstuur onderstaand formulier als u de leesclub wilt bijwonen. Bent u later onverhoopt verhinderd? Geef dit aan ons door via . Dan kunnen we iemand anders blij maken met uw plaats.

Voer een nummer in van 1 tot 2.
(Optioneel) Blijf op de hoogte en meld u aan voor onze nieuwsbrief over:
Aangemeld voor de nieuwsbrief? U ontvangt dan binnen enkele minuten een e-mail met een link om uw inschrijving te bevestigen. Pas als u deze link hebt gevolgd, is uw inschrijving voltooid. U ontvangt dan onze eerstvolgende nieuwsbrief.

lees meer over ons privacybeleid