Ontmoet de Romeinen van Legio Secunda Augusta

Heb je altijd al echte Romeinen willen ontmoeten? Dan is dit je kans! Legio Secunda Augusta, een levende geschiedenis-groep, slaat twee dagen lang zijn legerkamp op in onze Tempelzaal. Deze levende geschiedenis-groep komt als Romeins legioen uit de eerste eeuw na Christus je museumbezoek verlevendigen. Bovendien kom je overal in het museum ‘gewone’ Romeinen tegen. Ze vertellen over hun leven en werk.

  • datum: zaterdag 13 en zondag 14 april 2023
  • tijd: 10.00 – 17.00 uur
  • locatie: hele museum
  • toegang: gratis (excl. museumentree, aanmelden niet nodig)

Het Romeinenweekend wordt gehouden in het kader van de Week van de Klassieken (4 t/m 14 april 2024).

Romeinen aan het Rapenburg

In de Tempelzaal zie je van dichtbij Romeinse soldaten en burgers aan het werk, terwijl in de museumzalen verschillende personages over hun beroep vertellen. Daarbij gebruiken ze nagemaakt gereedschap. De echte exemplaren kun je ernaast in de vitrines zien liggen. Legio Secunda Augusta zorgt dit weekend voor vele onverwachte ontmoetingen en toont enkele revolutionaire ontwikkelingen van de Romeinen.

Legio Secunda Augusta

Legio Secunda Augusta is een levende geschiedenis-groep die het Romeinse en inheemse leven van de eerste honderd jaar na Christus uitbeeldt door middel van re-enactment. De groep bestaat uit militairen en burgers. De militairen laten je het Romeinse soldatenleven zien, terwijl de burgers leer bewerken, kleding maken, koken, mozaïeken leggen, masseren, etc.

Overige activiteiten Week van de Klassieken

Tijdens de Week van de Klassieken zijn van 4 t/m 14 april 2024 tien dagen lang verschillende activiteiten in het Rijksmuseum van Oudheden.

Informatie over het programma van andere musea vindt u op de website Weekvandeklassieken.nl

Romeinenweekend

Romeinenweekend