Van collectieboeken tot kinderboeken

U vindt een uitgebreid assortiment aan boeken in onze museumwinkel. Van de prehistorie tot de Middeleeuwen, of van het oude Egypte tot de Romeinse limes in Nederland: de onderwerpen zijn gevarieerd. Zowel voor volwassenen als voor kinderen is er een groot aanbod boeken.

Boeken over collectie en tentoonstellingen

Bij grote tijdelijke tentoonstellingen verschijnt een tentoonstellingscatalogus (A4) en/of een kleinere uitgave (A5) voor schappelijke prijzen. Deze publicaties zijn populairwetenschappelijk van karakter, dus geschikt voor iedereen, en rijk geïllustreerd en informatief. Geniet na uw bezoek thuis nog eens rustig na van uw bezoek. Er zijn ook overzichtswerken over de vaste collectie van het museum verkrijgbaar.

Tentoonstellingsboek Het jaar 1000

Conservator Annemarieke Willemsen schreef voor Het jaar 1000 het gelijknamige tentoonstellingsboek. Ze vertelt hierin over schatkamers vol heiligen, machthebbers op de palts en trekt de wijde middeleeuwse wereld in naar Rome en het Byzantijnse Rijk. Dit alles wordt vergezeld van beschrijvingen van de objecten uit de expositie en een opsomming van vindplaatsen, schepen en schatvondsten in Nederland uit de periode 900-1100.

 • prijs: € 24,95
 • 144 pagina’s, full colour

Collectieboekje Egypte

De Egyptische collectie van het Rijksmuseum van Oudheden behoort tot de top 10 in de wereld en omvat zo’n 25.000 voorwerpen. Dit mooie boekwerkje staat vol met fraaie foto’s van de objecten en vertelt over de geschiedenis, onderzoek en restauratie van de collectie.

 • prijs: € 9,95
 • 92 pagina’s, full colour

Topstukkenboek

In dit boek worden honderd topstukken uit de collectie uitgebreid besproken, voorzien van schitterende, paginagrote foto’s. U leest in sneltreinvaart over Egyptische mummiekisten, Romeinse beelden, Griekse vazen, en bijzondere objecten uit eigen land, zoals de fibula van Dorestad. Het boek is ook verkrijgbaar in het Engels.

 • prijs: € 19,95
 • 216 pagina’s, full colour

Wetenschappelijke publicaties

PALMA-reeks

Het Rijksmuseum van Oudheden publiceert de eigen wetenschappelijke publicaties in de PALMA-reeks van uitgeverij Sidestone. Daarin is aandacht voor onderwerpen en onderzoek in relatie tot de collectie van het Rijksmuseum van Oudheden. In de museumwinkel zijn verschillende titels beschikbaar.

 • prijs: vanaf € 29,95
 • Engelstalig

Kinderboeken

Altijd al willen weten hoe een Romein leefde? Of ga je met Tom mee op visite in Egypte? Groot fan van Vikingen en ridders? In de museumwinkel vind je een uitgebreide collectie kinderboeken over allerlei onderwerpen die met de oudheid te maken hebben.

Op zoek naar Tom in het oude Egypte en bij de Romeinen

Tom en zijn kattenvriendje Toby zijn op reis in Egypte. Kun jij ze overal vinden? In het tweede deel gaan ze kijken bij de Romeinen. Ben jij ook zo benieuwd hoe een Romeins toilet eruit zag? Doe de speuropdrachten en wordt een echte Egyptekenner of een Romeinenexpert.

 • prijs: vanaf € 14,99
 • leeftijd: 6-9 jaar
 • 48 pagina’s

Nog veel meer boeken…

 • Veel boeken in de museumwinkel zijn speciaal voor kinderen, van informatief tot prentenboek. Bijvoorbeeld de voorleesboeken van Arend van Dam, Professor Kleinbrein, Julius Zebra en Nurdius Maximus. Daarnaast liggen er verschillende strips die gericht zijn op de oudheid in de winkel.
 • Verder kunt u in de museumwinkel boeken te koop van auteurs als Fik Meijer, Anton van Hooff, Jona Lendering en Tom Holland. Regelmatig organiseert het museum boekpresentaties en signeersessies met nationale en internationale schrijvers, in samenwerking met hun uitgeverijen.

Bent u op zoek naar een bepaalde titel, maar kunt u die niet vinden in de museumwinkel? Vraag er gerust naar bij de winkelkassa, want wellicht kunnen we het boek voor u bestellen. Of stuur een bericht aan winkelbeheerder Saskia van Erp.

Het jaar 1000 tentoonstellingsboek