Hartje stad, unieke ambiance

Op zoek naar een inspirerende locatie voor een zakelijke of feestelijke bijeenkomst? Hartje stad, aan de mooiste gracht van Leiden, bevindt zich het Rijksmuseum van Oudheden. Een locatie met een unieke ambiance voor een vergadering, symposium, brainstorm, presentatie of diner. En dat allemaal voor een zeer aantrekkelijke prijs.

Zaalcapaciteit en voorzieningen

De zalen hebben een capaciteit van 10 tot 400 personen. Alle zalen hebben daglicht, moderne audiovisuele voorzieningen en bevinden zich op de begane grond. Het museum biedt verschillende arrangementen aan, zoals een vergaderarrangement, inclusief koffie en lunch. Ook zijn rondleidingen door het museum mogelijk.

Tempelzaal

In de majestueuze Tempelzaal pronkt een authentieke, tweeduizend jaar oude Egyptische tempel. De perfecte setting voor een lezing, symposium, diner, feest, receptie, concert of buffet. De Tempelzaal is beschikbaar buiten de reguliere openingstijden van het museum (gesloten op maandagen).

Geschikt voor:

  • Presentaties – max. 200 personen
  • Diner – max. 200 personen
  • Receptie/feest – max. 400 personen

Leemanszaal

De Leemanszaal is een sfeervolle en praktische locatie voor presentaties, cursussen en lezingen. De zaal grenst aan de Tempelzaal, zodat u slechts een paar stappen verwijderd bent van de Egyptische tempel en het museumcafé.

Geschikt voor:

  • Presentaties – max. 70 personen
  • Vergaderingen – max. 25 personen

Trajanuszaal

De rijk gedecoreerde Trajanuszaal is uitermate geschikt voor vergaderingen en cursussen. In deze compacte zaal bent u tijdens uw bijeenkomst omringd door oudheden uit de Grieks-Romeinse tijd.

Geschikt voor:

  • Vergaderingen – max. 25 personen
  • Presentaties – max. 50 personen

Overzicht capaciteit

Alle informatie in één overzicht? Download het zalenoverzicht (pdf) onderaan deze pagina.

Museum met Egyptische collectie van wereldklasse

Het Rijksmuseum van Oudheden is het nationale centrum voor archeologie. Het behoort tot de vijf oudste musea in Nederland en beheert een rijkscollectie van ruim 150.000 archeologische objecten uit het oude Egypte en het Nabije Oosten, de Griekse en Romeinse wereld en het vroege Nederland. De Egypte-collectie behoort tot de top-10 in de wereld. Het museum bezit een indrukwekkende ontvangstruimte met een authentieke Egyptische tempel.

Bereikbaarheid en parkeren

Het museum is uitstekend bereikbaar per auto en openbaar vervoer. Het ligt op tien minuten lopen van NS-station Leiden Centraal. Vóór het museum kunt u betaald parkeren. Ook kunt u uw auto parkeren op Parkeerterrein Haagweg. Vanaf de Haagweg brengt een gratis pendelbusje u naar het museum.

Contact

Alle mogelijkheden en tarieven weten? Neem contact op met de afdeling zaalverhuur: 071 – 5163 139 of .

Zaalverhuur Tempelzaal dineropstelling

Tempelzaal klaar voor een diner.

Zaalverhuur Leemanszaal

Leemanszaal

Tempelzaal – Leemanszaal – Trajanuszaal

Voor elke gelegenheid de beste locatie