Ontdek de tentoonstelling Het jaar 1000

Ontdek met je klas ‘het midden van de Middeleeuwen’ in de tijdelijke tentoonstelling Het jaar 1000. Deze interactieve rondleiding is geschikt voor leerlingen uit groep 7 en 8.

Waarom het jaar 1000?

De periode 900 tot 1100 vormt het midden van de Middeleeuwen, maar het is een onderbelichte periode in het onderwijs: het zit eigenlijk precies tussen de tijdvakken monniken en ridders en steden en staten in. In deze tentoonstelling bezoeken je leerlingen de schatkamer in de tentoonstelling, maken ze kennis met heiligen en relieken en nog veel meer. Samen met een museumdocent onderzoeken en ontdekken ze of het aloude beeld van ‘de donkere Middeleeuwen’ wel klopt voor deze periode.

  • dagen: maandag t/m vrijdag
  • duur: 75 minuten
  • kosten: gratis (max. 30 leerlingen)

Reserveren

We verzoeken per 15 leerlingen één begeleider mee te nemen. Meer begeleiders zijn welkom (gratis). De begeleiders krijgen in het museum een actieve, ondersteunende rol.

Probeer het museum gratis uit!

Wil je vooraf bekijken of het Rijksmuseum van Oudheden iets voor je groep is? Dat kan! Als je de bon onderaan de pagina print en inlevert bij de kassa van het museum ontvang je een gratis entreebewijs. Let op: graag vooraf online reserveren als ‘RMO-voucher’. (De bon is geldig t/m 31 augustus 2024)

Landschap Het jaar 1000 Landschapsvorming

Te zien in de tentoonstelling: animatie met dieren in het landschap van 1000 jaar geleden.