Ontdek de tentoonstelling Het jaar 1000

Ontdek met uw klas ‘het midden van de Middeleeuwen’ in de tijdelijke tentoonstelling Het jaar 1000. Wat weten we eigenlijk over de periode tussen Karel de Grote en Hebban olla vogela nestas hagunnan hinase hic anda thu, wat unbidan we nu? Deze interactieve rondleiding is geschikt voor alle leerjaren- en lagen.

Waarom het jaar 1000?

De periode 900 tot 1100 vormt het midden van de Middeleeuwen, maar het is een onderbelichte periode in het onderwijs. In deze tentoonstelling komen uw leerlingen oog in oog te staan met heiligen en relieken, maken ze kennis met de Ottonen en bezoeken ze de schatkamer in de tentoonstelling. Samen met een museumdocent onderzoeken en ontdekken ze of het aloude beeld van ‘de donkere Middeleeuwen’ wel klopt voor deze periode.

  • dagen: maandag t/m vrijdag
  • duur: 75 minuten
  • kosten: gratis (max. 30 leerlingen)

Reserveren

We verzoeken per 15 leerlingen één begeleider mee te nemen. Meer begeleiders zijn welkom (gratis). De begeleiders krijgen in het museum een actieve, ondersteunende rol.

Probeer het museum gratis uit!

Wilt u vooraf bekijken of het Rijksmuseum van Oudheden iets voor uw klas is? Dat kan! Als u de bon onderaan de pagina print en inlevert bij de kassa van het museum ontvangt u een gratis entreebewijs. Let op: graag vooraf online reserveren als ‘RMO-voucher’. (De bon is geldig t/m 31 augustus 2024)

Landschap Het jaar 1000 Landschapsvorming

Te zien in de tentoonstelling: animatie met dieren in het landschap van 1000 jaar geleden.