Lezing in het museum of thuis

U kunt deze lezing naar keuze bijwonen in het museum of thuis volgen via een gratis livestream.

Lezing door Chrystel Brandenburgh

Chrystel Brandenburgh, stadsarcheoloog van Leiden, vertelt in deze lezing over het ontstaan van Leiden. De afgelopen jaren deden archeologen en bouwhistorici onderzoek op verschillende plaatsen in de stad. Hun ontdekkingen geven nieuwe inzichten over de vroege en intrigerende ontstaansperiode van Leiden.

  • datum: dinsdag 9 april 2024
  • tijd: 19.30 – 20.30 uur (museum open vanaf 19.00 uur)
  • locatie: Tempelzaal, Rijksmuseum van Oudheden of thuis via livestream
  • entree: € 5 (livestream is gratis) | u betaalt op de avond van de lezing aan de kassa
  • RoMeO-leden gratis toegang

In het museum of via livestream

U kunt deze RoMeO-lezing naar keuze bijwonen in het museum of thuis volgen via een gratis livestream.

Archeologische ontdekkingen in Leiden

Leiden is een stad met een rijke en lange geschiedenis. Over het prille begin, het ontstaan van de stad, is echter verrassend weinig bekend. Het aantal historische bronnen over deze periode is op één hand te tellen. Archeologisch onderzoek gebeurt al decennialang, met vaak spectaculaire resultaten, maar toch bleven vondsten uit de oudste fase schaars. Het vroegste begin van de stad bleef lang in nevelen gehuld.

Nieuwe inzichten

De afgelopen jaren echter, deden archeologen en bouwhistorici onderzoek op verschillende plaatsen in Leiden. Hun ontdekkingen geven nieuwe inzichten over de vroege en intrigerende ontstaansperiode van de stad. Stadsarcheoloog Chrystel Brandenburgh vertelt over deze ontdekkingen en neemt u mee in hoe archeologen, historici en bouwhistorici samen de geschiedenis van Leiden ontrafelen.

Vriendenvereniging RoMeO

Elke tweede dinsdag van de maand organiseert vriendenvereniging RoMeO om 19.30 uur een avondlezing in het museum.

Verstuur onderstaand formulier als u de RoMeO-lezing in het museum wilt bijwonen. Bent u later onverhoopt verhinderd? Geef dit aan ons door via . Dan kunnen we iemand anders blij maken met uw plaats.

Aanmelden bijwonen in het museum

Bent u RoMeO-lid?(Vereist)
Voer een nummer in van 1 tot 4.
(Optioneel) Blijf op de hoogte en meld u aan voor onze nieuwsbrief over:
Aangemeld voor de nieuwsbrief? U ontvangt dan binnen enkele minuten een e-mail met een link om uw inschrijving te bevestigen. Pas als u deze link hebt gevolgd, is uw inschrijving voltooid. U ontvangt dan onze eerstvolgende nieuwsbrief.

lees meer over ons privacybeleid

Aanmelden livestream thuis

Meld u aan voor de livestream

Iedereen kan deze lezing thuis gratis volgen. U hoeft geen extra programma’s te downloaden of te installeren op uw computer. Na aanmelding ontvangt u een link, waarmee u via de browser op uw pc, laptop, tablet of smartphone de lezing kunt volgen. De uitzending is vanaf een kwartier voor aanvang online. De link blijft twee weken geldig, zodat u kunt terugkijken.

Stadsarcheologie Leiden

Archeologische opgraving in Leiden