De Ken-Uw-Klassieken Pubquiz is volgeboekt. U kunt zich helaas niet meer aanmelden.

Doe mee aan de leukste kennisquiz over de oudheid

De Ken-Uw-Klassieken Pubquiz is al jaren een sfeervolle klassieker. In 2024 wordt in de Tempelzaal de dertiende editie georganiseerd, met quizmaster Fik Meijer. Doe mee en test je kennis over de oudheid. De Pubquiz is het officieuze startschot van de Week van de Klassieken. De Week wordt dit jaar gehouden van 4 t/m 14 april en heeft als thema Mens en natuur.

  • datum: donderdag 4 april 2024
  • tijd: 19.00 – 23.00 uur
  • locatie: Tempelzaal, Rijksmuseum van Oudheden
  • kosten: € 8 per persoon (incl. 1 drankje)
  • aanmelden: de Pubquiz is volgeboekt. U kunt zich helaas niet meer aanmelden.
  • teamgrootte: minimaal 2, maximaal 5 personen

Eten museumcafé

Het museumcafé biedt vanaf 17.00 uur quiz-deelnemers de mogelijkheid om voorafgaand en ook tijdens de Pubquiz een hapje te eten. Er zijn pizza’s, pannini’s en soep verkrijgbaar.

Test je kennis over de oudheid

Tijdens de Ken-Uw-Klassieken Pubquiz strijden elk jaar circa veertig teams van (universitaire) docenten, studenten, oud-gymnasiasten en andere liefhebbers tegen elkaar. Doe je in 2024 ook (weer) mee in een bomvolle en gezellige Tempelzaal? Test je kennis over Griekse en Latijnse literatuur, klassieke mythologie, oude geschiedenis, antieke wijsbegeerte, archeologie en receptie van de oudheid. Het museumcafé is de hele avond geopend, met het gebruikelijke assortiment aan snacks en dranken. Je inspanning wordt in ieder geval beloond met een vrolijke avond en, wie weet, de felbegeerde wisselbokaal!

Quizmaster Fik Meijer

Quizmaster van de Ken-Uw-Klassieken Pubquiz 2024 is de onverwoestbare Fik Meijer, bekend van zijn boeken over de oudheid en emeritus hoogleraar Oude Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam.

Overige activiteiten Week van de Klassieken

Tijdens de Week van de Klassieken zijn van 4 t/m 14 april 2024 tien dagen lang verschillende activiteiten in het Rijksmuseum van Oudheden.

Informatie over het programma van andere musea en instellingen vind je op de website Weekvandeklassieken.nl

Ken Uw Klassieken Pubquiz 2019