Ontdekkingsreis naar het jaar 1000

Kom naar de tentoonstelling Het jaar 1000 (te zien t/m 17 maart 2024) en ontdek de Middeleeuwen. Je gaat op reis door het Nederland van duizend jaar geleden. Onderweg verzamel je je bagage.

Verzamel je bagage

Met een dagboek ga je op reis naar het jaar 1000. Je komt langs dorpen en steden, je verkent de schatkamers van Maastricht en je gaat op bezoek bij de keizerlijke familie in Nijmegen. Je sluit je reis af met een bezoek aan Byzantium en Rome. Lukt het jou om alle bagage (stickers) voor je reis te verzamelen en uiteindelijk het jaar 1000 te vieren?

  • voor kinderen vanaf 8 jaar
  • prijs: € 2,95
  • verkrijgbaar bij de kassa van het museum

Het jaar 1000 speurboekje

Prijsvraag

Heb je de ontdekkingsreis over de tentoonstelling Het jaar 1000 gedaan in het museum en weet je het antwoord op de vraag Van welk dier heb je op bladzijde 13 een mozaïek gemaakt? Vul dan het formulier hieronder in en klik op de knop ‘versturen’. Elke maand trekken we uit de juiste antwoorden de winnaar van een mooi prijzenpakket.

(Optioneel) Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief over:
Aangemeld voor de nieuwsbrief? Je ontvangt dan binnen enkele minuten een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen. Pas als je deze link hebt gevolgd, is je inschrijving voltooid. Je ontvangt dan onze eerstvolgende nieuwsbrief.

lees meer over ons privacybeleid

Nog meer speurroutes

Speurrroute Het jaar 1000